Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У парку Горького новий тендер: фонтан "Слоники" і атракціони пофарбують за два мільйони гривень

 Фото: KHARKIV Today
Відновлення художнього розпису 55-ти об'єктів у парку Горького обійдеться Харкову в 2,6 мільйона гривень.

Фірми-підрядники відновлять малюнки із літературних і художніх творів на атракціонах, операторських, декораціях і декоративних вазах.

Центральний парк культури і відпочинку імені Максима Горького розфарбує атракціони і каси на загальну суму 2,648 мільйона гривень. Відповідні тендери опублікували на сайті державних закупівель ProZorro.

Аукціон за двома тендерами вже відбувся. Відповідно до першого, у парку відновлять художній розпис 33-х об'єктів: кіоску "Каса французької зони", операторських до атракціонів "Французька карусель", "Поїзд рейковий", "Літаючі слони", "Міні-джет", "Джамп-ераунд", "Мініавтодром", "Конвой" і "Суперспін", фонтану "Слоники", двох кас і безпосередньо декорацій атракціонів "Водне містечко", "Джамп- ераунд", "Дитяча вежа падіння", "Конвой" "Літаючі слони", "Міні- джет ", "Надувні батути ", "Пароплав","Піратський корабель", "Потяг рейковий", "Човники" і "Суперспін", декоративних конструкцій "Вхідна група", "Дитячий майданчик", "Кінь", "Будинок-гарбуз", огорожу атракціону "Вежа падіння", цоколі фундаментів атракціонів "Мініавтодром","Літаючі слони", фасад сімейно-розважального центру і декоративні вази. Заново художньо оформляти будуть тільки один атракціон  —  "Скай глайдер".

Розписувати об'єкти будуть декількома видами фарб: на основі водно-дисперсійного акрилу (відрізняється низьким рівнем токсичності і стійкістю до сонячних променів) і акрил-уретановою фарбою (стійка і еластична) з додаванням пігменту, а також фарбою на основі прозорого лаку.

Художній розпис обійдеться парку в 1,850 мільйона гривень, при тому, що спочатку він готовий був віддати навіть більше — 1,9 мільйона гривень. Переможцем аукціону стала підприємець Галина Ткаченко. Її фірма повинна завершити роботи до 1 вересня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харківському зоопарку побудують кафе за ціною 17 апаратів ШВЛ

Художній розпис ще одного списку, який менше попереднього, буде коштувати на мільйон дешевше — 798 тисяч гривень. Згідно з документацією, підрядник повинен буде відновити розпис 22 об'єктів: декорацій атракціонів "Апполо", "Регата", "Галеон", "Суперред Барон", "Карусель ланцюгова", "Божевільна лавка", "Мегадиско", "Карусель з підйомом", "Акумуляторні машинки" і операторські до цих атракціонів, цоколі фундаментів атракціонів "Регата" і "Колесо огляду", технічні приміщення каруселі з підйомом, електрощитову атракціону "Айр рейс", фасади будівель тиру і автодрому, а також декоративну конструкцію "Вхідна група Динамо" .

Фарби для художнього оформлення цих об'єктів будуть використовувати такі ж. До торгів парк запропонував купити послуги художників за 810 тисяч гривень. Однак підприємець Олександр Перцюг знизив ціну до 798 тисяч гривень і став переможцем. Його фірмі також необхідно завершити роботи до 1 вересня 2020 року.

Як писав KHARKIV Today, парк Горького в Харкові витратить 880 тисяч гривень на заміну хороших скульптур.

До кінця літа в парку Горького запланували оновити чотири скульптури, а також встановити "зграю" рожевих фламінго. Обновки обійдуться міському бюджету в 880 тисяч гривень.

Нагадаємо, що в цей час медики готуються боротися із коронавірусом без масок і необхідних засобів захисту. Як писав KHARKIV Today, медиків, що працюють в лікарнях Харкова просять  шити маски і приносити деззасоби з дому.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.