Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У народного депутата із Києва підтвердили коронавірус

Фото: РБК
Новий китайський вірус виявили у Сергія Шахова.

16 березня на засіданні погоджувальної ради і 17 березня на позачерговому засіданні Верховної Ради України Сергія Шахова не було. Сьогодні з'ясувалося, що у нього  —  коронавірус.

У 44-річного українського народного депутата Сергія Шахова (група "Довіра") виявили коронавірус, передає "ТСН" з посиланням на коментар самого Шахова.

"Я сьогодні ізольований, займаюся дезінфекцією, з людьми не контактував. Температура знизилася, відчуваю я себе нормально, сподіваюся, буде все добре. Не знаю, чому навколо цього піднялася така паніка ... Сьогодні надійшов дзвінок із клініки і сказали, що швидше за все у вас підтверджений діагноз коронавірус ",— сказав Шахов.

Як повідомили у Верховній Раді України, медики проводять епідемічне розслідування, встановлюють контакти Шахова.

"Зараз встановлюються всі особи, які контактували з народним депутатом Сергієм Шаховим, для проведення необхідних тестів. Додатково будуть проведені санітарно-епідеміологічні заходи в тих комітетах, в роботі яких брав участь політик", — сказано на сайті Верховної Ради.

Зараз стан Шахова задовільний. Про це він сам  повідомив у відеозверненні на своїй сторінці Facebook.

"Відчуваю я себе нормально, почалося все це три дні тому. Температура почалася. Температура 38. І я як нормальний громадянин України викликав лікарів і здав аналізи спочатку на грип, аналізи показали негативну форму. Коли я запитав, чи є аналізи і тест на коронавірус , лікарі відповіли, що ні. Це була лікарня "Добробут". Наступного дня викликав лікарів спеціально, щоб перевірили мої легені і перевірили ще раз температуру. Далі нормальні, прості рецепти. Це — більше пити води, можна махнути 50 грам, але я не п'ю, не хворий, не падлюка. І в цій ситуації просто як лікувала мене мама, бабуся — малина, лимон. І сьогодні я відчуваю себе вже нормально: температура впала, дай Бог, що так і буде ", — сказав Шахов.

За інформацією "Української правди", нардеп Шахов повернувся з Європи 11 березня. Він живе в Києві і став одним з 14 українців із підтвердженим діагнозом "коронавірус".

Як писав KHARKIV Today в Україні виявили 14 підтверждених випадків захворювання коронавірусом, два — з летальним результатом. Від ускладнень померли 71-річна жінка в Житомирській області та 33-річна жителька Чернівецької області.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.