Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У наркодилерів в Харкові вилучили заборонених речовин на п'ять мільйонів гривень

 Фото: Нацполиция
Протягом двох днів провели 85 обшуків. Крім тонни наркотиків, знайшли зброю і боєприпаси.

У Харківській області наркотики і психотропи зберігали більше 50 чоловік.

Під час 85 обшуків у наркодилерів поліцейські вилучили наркотики, психотропи та прекурсори, їх вартість за цінами "чорного ринку" перевищує п'ять мільйонів гривень. Також у деяких фігурантів знайшли зброю і боєприпаси. Про це повідомили на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Зокрема, поліція припинила діяльність організованої злочинної групи, яка збувала метадон в Харкові. Три жінки збували наркотики, залишаючи "закладки". Організатором угруповання виявилася 22-річна харків'янка, в групі було ще дві жінки віком 42 та 44 роки. Їх затримали, коли вони намагалися провести операцію.

"Під час обшуків у фігуранток вилучили "чеки" з метадоном, мобільні телефони, комп'ютерну техніку, банківські картки та гроші. Дилеркам оголосили про підозру за ч. 3 ст. 307 (незаконний збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна", — розповіли в МВС.

Фото: Нацполиция

Ще троє жителів Харкова, використовуючи інтернет-мережі та канали в месенджері, поширювали наркотики і психотропи, залишаючи "закладки". Вдома у наркодилерів вилучили марихуану, мефедрон, PVP, марки LSD, галюциногенні гриби, метамфетамін, канабіс і зіп-пакети для фасування забороненого товару.

Фото: Нацполиция

"Задокументовано і злочинну діяльність понад п'ятдесяти чоловік, жителів Харкова і району, які незаконно зберігали наркотичні засоби і психотропні речовини. У зловмисників вилучено марихуану, амфетамін, рослини конопель, а у деяких фігурантів — ще і зброю з боєприпасами. Загалом з незаконного обігу вилучено понад 120 кілограмів наркотичних засобів та психотропних речовин, понад 35 літрів прекурсорів, понад 1200 рослин коноплі, зброю, патрони і боєприпаси", — пояснили в МВС.

Фото: Нацполиция

Вилучені речові докази копи направили на експертне дослідження. За всіма виявленими фактами слідчі почали кримінальні провадження, зокрема за статтями 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.