Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У МОЗ розповіли, як школярі можуть вчитися з 1 вересня

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
1 сентября школа школьники. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Зараз розглядають варіант навчання за партами і дистанційно.

Міністерство охорони здоров'я розробляє правила організації навчання в умовах пандемії коронавірусу.

Навчання з 1 вересня може бути в звичному режимі — за партами і дистанційно. Також розглядається змішаний варіант. Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Звичайно ми хочемо, щоб наші діти повернулися до звичного режиму навчання, щоб вони пішли до школи. Особливо 1 вересня — діти, які йдуть в перший клас. Саме з таких умов ми виходимо, коли розробляємо механізм, в який саме спосіб вони будуть навчатися. Але життя вносить свої корективи, COVID вносить корективи. Тому ми зараз в умовах адаптивного карантину розробляємо механізми, правила — яким чином наші діти будуть вчитися. За яких умов вони можуть вчитися в звичному режимі, за яких — в дистанційному режимі, яким чином ми можемо об'єднати ці два способи", —сказав Степанов.

За його словами, правила розробляє Міністерство охорони здоров'я спільно з Міністерством освіти і науки. Незабаром варіанти навчання обіцяють надати.

"Я думаю, що протягом тижня, максимум десяти днів, ми все це чітко пропишемо і відразу повідомимо, в який спосіб, за яких умов і як будуть вчитися наші діти в наступному навчальному році", — підсумував міністр охорони здоров'я.

Як писав KHARKIV Today, 11 березня уряд вирішив ввести карантин по всій країні. Наступного дня на карантин пішли всі вузи Харкова, а з 13 березня оголосили карантин у школах і дитсадках. Потім в країні кілька разів продовжували карантин, останнє рішення Кабмін ухвалив 17 червня — адаптивний карантин продовжено до 31 липня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.