Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У МОЗ розповіли, чи будуть українців вакцинувати російською вакциною "Супутник V"

Вакцину хочуть виробляти в Харкові.

Вакцину хочуть виробляти в Харкові.

Питання вакцин є частиною гібридної війни, яку веде Росія проти України, а саме питання — суто політичне. Про це під час щоденного брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції в Україні сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Навколо цього питання, як завжди, багато політики. Якщо ви подивитеся, то це єдиний препарат, який оточений такою кількістю політики. Це зрозуміло. Російська Федерація завжди використовувала всі можливості в гібридній війні, зараз не виняток. Здоров'я українців не може бути приводом для таких інформаційних воєн, які поширюються навколо цієї вакцини", — сказав Степанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив міністерствам відшукати підпільні вакцини

Також міністр підтвердив, що 6 січня компанія "Біолік" дійсно подала заяву до Державного експертного центру.

"Це тільки заява", — підкреслив Степанов. — Далі вони повинні діяти відповідно до законодавства України та норм ... вони повинні подати реєстраційну форму і досьє. У цьому досьє чітко показати безпеку вакцини і розповісти про три фази досліджень".

Тільки після цього стане зрозуміло "що являє собою ця вакцина" і можна буде говорити про її якість без "політичних гасел".

Також Степанов повідомив, що проблем із забезпеченням українців вакциною поки немає, а щеплення робитимуть тільки безпечною вакциною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З холодильника в Києві - до регіонів: як доставлять вакцину від коронавірусу і де її будуть зберігати

"Ми впевнені, що зможемо забезпечити Україну вакциною провідних світових виробників, які подають свої документи, не влаштовуючи інформаційної війни ... Прозорі результати і доповідь про безпеку вакцини є головними ознаками її безпеки. Ось такою вакциною ми і плануємо робити щеплення українцям", — підсумував міністр.

Раніше KHARKIV Today писав, що харківська фармацевтична компанія "Біолік" подала заяву до МОЗ на виробництво російської вакцини "Супутник V". Відповідну заяву зробила адміністрація підприємства на офіційному сайті компанії.

Раніше головний санітарний лікар України спростував інформацію про можливу реєстрацію російської вакцини і назвав її чутками і політичними заявами.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.