Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У лікарнях Харківської області невчасно платили надбавки медикам

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Співробітники 13-ти медичних установ отримали надбавки не в строк і в меншій сумі.

У червні і липні співробітники Головного управління Держпраці в Харківській області перевірили 91 медустанову, де працюють з коронавірусом.

На керівників 13-ти лікарень склали адмінпротоколи за порушення термінів виплат або ненарахування засобів. Про це повідомила заступник начальника відділу ГУ Держпраці в Харківській області Світлана Капуста в ефірі "Українського радіо. Харків"

"Це заклади, які безпосередньо зайняті у лікувальному процесі хворих COVID, а також ті, які безпосередньо брали відбори, аналізи для встановлення факту наявності або відсутності захворювання. Було складено на 13 керівників установ 13 протоколів адміністративної відповідальності, які були направлені до суду для встановлення дійсності факту порушення і призначення суми штрафу. І були складені шість протоколів за несвоєчасність подання повідомлень щодо захворювання лікарів", — сказала Капуста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 291 жителя Харківської області підтвердили коронавірус

Крім того, співробітники Держпраці склали 87 приписів за недонарахування такої доплати і порушення термінів виплати. Цей документ зобов'язує керівників лікарень усунути виявлені порушення і надалі не допускати їх. Причину порушень з надбавками в Держпраці пов'язують з тривалими бюрократичними процедурами.

"Доплати за COVID нараховуються медичними установами з коштів, які надходять з Національної служби здоров'я. Ці кошти надходять на підставі договору з цією службою. Перші договори були укладені медустановами в травні. Перші кошти з цього фонду надійшли в заклади вже в кінці травня — початку червня. Тому це і призвело до термінів порушення виплат за той же квітень, травень", — пояснила Капуста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові відкриють ще одну лабораторію для ПЛР-досліджень на коронавірус

Як повідомили в Держпраці, на сьогодні проводять 343 розслідування випадків інфікування медиків коронавірусом. Завершено вже 81 розслідування. З них 55 — пов'язані з професійною діяльністю.

Як писав KHARKIV Today, половина харківських медиків, які перехворіли на коронавірус, отримала по 10 000 гривень.

Станом на 7 вересня в Державну казначейську службу передали 380 пакетів документів медиків, які перехворіли коронавірусом, для нарахування їм виплат по 10 тисяч гривень. Половина вже отримала гроші.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.