Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Києві затримали "співробітника Кабміну", який продавав посади претендентам із Харкова

Киянин говорив, що працює в уряді і за гроші пропонував роботу в органах державної влади жителям Харківської та Полтавської областей.

Киянин говорив, що працює в уряді і за гроші пропонував роботу в органах державної влади жителям Харківської та Полтавської областей.

У Києві затримали ділка, який торгував державними посадами. Залежно від рівня посади сума, яку просив "співробітник Кабміну", коливалася від 10 до 30 тисяч доларів, повідомили в Службі безпеки України.

Співробітники СБУ встановили, що чоловік представлявся "співробітником Кабміну" і за винагороду пропонував допомогти в призначенні на посади держслужбовців. На місці злочину його зловили, коли шахрай отримував 25 тисяч доларів хабара за призначення кандидата на пост заступника керівника Аграрного фонду України.

Фото: СБУ

Вдома і в машині у "співробітника Кабміну" правоохоронці проводять обшуки, вони вже знайшли заяви інших "кандидатів" на працевлаштування та перепустки на авто до Верховної Ради та Кабміну, їх дійсність перевіряють.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.