Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові зловмисники, представляючись співробітниками СБУ, вимагали гроші у підприємців

Зловмисники погрожували фізичною розправою.

Від одного харківського підприємця зловмисники зажадали 1,6 мільйона гривень і 40 тисяч євро.

Співробітники Служби безпеки України викрили в Харкові організатора і учасників злочинного угруповання, які погрожували підприємцям фізичною розправою і вимагали гроші. Про це повідомив начальник прес-центру Управління Служби безпеки України в Харківській області Владислав Абдула.

"Гроші з комерсанта "вибивали" учасники міжрегіональної банди, яку організував житель обласного центру. Зазначені суми потерпілий повинен був перевести на банківський рахунок одного з фігурантів. У разі відмови зловмисники погрожували насильством і фізичною розправою. При цьому фігуранти діяли під виглядом нібито співробітників Служби", — відзначили в СБУ.

У Харкові і Києві правоохоронці провели п'ять обшуків за місцем роботи і проживання зловмисників.

Слідчі порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення підозри організатору і двом учасникам групи — представникам кримінальних кіл Києва, а також обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як писав KHARKIV Today,  дві шахрайки під виглядом соцпрацівниць виманювали заощадження у харківських пенсіонерів.

З березня по липень 2020 року дві жінки під виглядом співробітників соціальної служби приходили до людей похилого віку і обманним шляхом забирали у них заощадження. Жінки пропонували замінити старі грошові купюри на нові. Одна зі зловмисниць клала гроші в паперовий конверт, після чого її спільниця відволікала пенсіонерів. Та в цей час змінювала конверт з грошима на заздалегідь підготовлений конверт з папірцями, які імітували купюри.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.