Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові збираються перейменувати оборонний завод

В "Укроборонпромі відповіли на вимоги Інституту національної пам'яті

Державне підприємство "Завод імені В.А. Малишева" незабаром отримає нову назву.

Про це стало відомо з повідомлення громадської організації "Cвітанок", яка  бере активну участь в процесі декомунізації. На своїй сторінці в соцмережах організація оприлюднила відповідь "Укроборонпрому" Українському інституту національної пам'яті. В Інституті закликали Концерн знайти для заводу іншу назву, оскільки В'ячеслав Олександрович Малишев був радянським державним діячем, міністром і членом ЦК КПРС, а тому, відповідно до закону про декомунізацію, підприємства, вулиці і т. д. не можуть бути названі його ім'ям.

В "Укроборонпромі" відповіли, що найближчим часом в Концерні планують провести реорганізацію, в ході якої і перейменують кілька підприємств, у тому числі і "Завод ім. Малишева".

письмо

В Українському інституті національної пам'яті також звернулися в "Харківський метрополітен" з вимогою перейменувати однойменну станцію метро, але відповіді так і не отримали.

"Ми теж звернемося до КП" Харківський метрополітен "та міської ради, а в разі відмови — будемо судитися", — повідомив керівник організації "Cвітанок" Вадим Поздняков.

Як писав KHARKIV Today, 12 серпня станцію метро "Московський проспект" перейменували на "Турбоатом".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.