Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові затримали копів, які заробляли на "закладках"

За версією слідства, загальна сума хабарів становить близько 150 тисяч гривень.

Двоє поліцейських і один цивільний були затримані.

Четверо співробітників Київського райвідділу поліції в середу, 8 липня, отримали підозри в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди). Як повідомляє прокуратура Харківської області, поліцейські ловили "шукачів скарбів" і брали з них гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Коли наркозалежні знаходили "закладки" з купленими наркотиками, їх затримували. Потім співробітники поліції пропонували їм "вирішити питання", для цього родичі повинні були принести гроші. Затримання при цьому не оформлялося належним чином.

Спільниками співробітників поліції були цивільні особи, які забирали гроші за звільнення затриманих і передавали їх правоохоронцям.

За версією слідства, таким чином співробітники Київського райвідділу заробили близько 150 тисяч гривень.

"У ході обшуків, проведених за місцем проживання, в транспортних засобах і за місцем роботи фігурантів зазначеного кримінального провадження виявлено та вилучено грошові кошти, мобільні телефони, речовини, схожі на наркотичні засоби", — йдеться в повідомленні.

Двоє поліцейських і один цивільний були затримані. Зараз вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу і відсторонення їх від займаних посад.

Санкція вищезгаданої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.