Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові затримали агента російської військової розвідки (відео)

Фото: СБУ
За інформацією силовиків, агент збирав закриту інформацію про нову українську бронетехніку.

За даними СБУ, громадянина України завербували представники Головного управління Генштабу Збройних Сил РФ.

У Харкові затримали агента російської військової розвідки, який виконував завдання для країни-агресора — отримання технічної документації з розробки та виробництва українського танка Т-84БМ "ОПЛОТ". Про це повідомили в Службі безпеки України.

"Встановлено, що громадянина України завербували представники Головного управління Генштабу Збройних Сил РФ під час його поїздки до Російської Федерації. У рамках розпочатого кримінального провадження слідчі і контррозвідники СБУ задокументували, що на завдання від російських кураторів і отримання доступу до закритих відомостей ворожий агент намагався залучити співробітника харківського державного підприємства "ХКБМ ім. Морозова", яке здійснювало розробку танка. Під контролем оперативників СБУ ворожий агент отримав від працівника зразки технічних матеріалів і за допомогою відпрацьованих каналів передав фотокопії представнику російської спецслужби", — пояснили силовики.

Підозрюваного в зраді затримали "на гарячому", коли він отримував "повний комплект технічної документації" з грифом обмеження доступу.

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Агенту російської військової розвідки повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.