Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові затримали агента російської військової розвідки (відео)

Розвідник збирав інформацію з обмеженим доступом по ротації конкретних військовослужбовців бригади протиповітряної оборони Харкова в райони проведення операції Об'єднаних сил.

Розвідник збирав інформацію з обмеженим доступом по ротації конкретних військовослужбовців бригади протиповітряної оборони Харкова в райони проведення операції Об'єднаних сил.

Контррозвідка СБУ викрила і затримала в Харкові громадянина України, який працював на 74-й Розвідувальний центр Головного управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації. Про це повідомив керівник прес-центру СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

"Оперативники спецслужби встановили, що агент був завербований спецслужбами країни-агресора під час поїздки до РФ. Російські куратори вибрали йому псевдонім "Присмерк" і відпрацювали завдання зі збору інформації з обмеженим доступом по військових частинах, що дислокуються в Харківській області. У рамках кримінального провадження слідчі і контррозвідники СБУ задокументували факт збору "Присмерком" інформації з обмеженим доступом по ротації конкретних військовослужбовців бригади протиповітряної оборони Харкова в райони проведення операції Об'єднаних сил", — написав він у Facebook.

За інформацією Абдули, зрадника затримали в центрі Харкова. Він намагався отримати таблиці парольних сигналів для паролювання в повітряних радіомережах авіації Збройних Сил та державіації України, з грифом "секретно". Правоохоронці вилучили у нього носії інформації, де були відомості з обмеженим доступом.

Фото: СБУ

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Суд вирішує питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.