Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові затримали адвокатів, які продавали посади в Держбюро розслідувань

Про фейкові працевлаштування за гроші повідомили в самому ДБР.

Хабар передавали двома траншами.

Сьогодні, 17 лютого, в Харкові було затримано двох адвокатів при одержанні неправомірної вигоди в сумі 15 000 доларів за фейкове працевлаштування в ДБР. Про це повідомляє пресслужба відомства.

"За інформацією Управління забезпечення особистої безпеки, юристи, які здійснюють свою діяльність на території Харківської області, обманом вирішили заволодіти коштами громадянина, який брав участь в конкурсі на оперативні посади в ТУ ДБР в м.Полтаві. Реалізуючи злочинний умисел, адвокати запевнили, що діють в змові з керівництвом ДБР і членами конкурсної комісії. У разі сплати людиною 15 000 доларів США обіцяли забезпечити їй перемогу в конкурсі та подальше працевлаштування в ДБР", — розповіли у відомстві ..

Повідомляється, що гроші передавалися в два етапи. Перший транш, в розмірі однієї тисячі доларів, відбувся 14 лютого. Все відбувалося під контролем правоохоронців. Другу частину суми, 14 тисяч доларів, передали 17 лютого.

Юристів затримали за ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру в шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.