Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові за проїзд в метро можна заплатити банківською картою

Система працює поки тільки на "Держпромі".

Два тижні новий термінал будуть тестувати, а потім 5 таких же встановлять на інших станціях.

На "Держпромі" почав працювати спеціальний термінал E-tiket, який дозволяє заплатити за проїзд банківською картою. Сьогодні — перший день, як його встановили. Ніяких оголошень про те, що з'явилася ще одна можливість потрапити до метро, ​​на станції немає. Пасажири за звичкою продовжують купувати одноразові паперові квитки або користуються проїзними.

На роботу терімінала приїхав подивитися перший віце-мер Ігор Терехов. Він пообіцяв, що через два тижні, якщо система пройде випробувальний термін, такі валідатори поставлять ще на п'ятьох станціях. Через півроку вони з'являться на кожній станції "Харківського метрополітену".

терехов
Ігор Терехов: "Там же мізки!". Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today

Термінал відрізняється від тих, які використовуються в Києві і Дніпрі, тому його встановлювали так довго.

"Раніше було неможливо, виходячи з технічних параметрів. Це ж не просто зелений ящичок, там же мізки!", — заявив Ігор Терехов.

Устаткування і програмне забезпечення закупила компанія Visa в рамках меморандуму, який вона підписала з міськрадою в минулому році. Представник Visa запевняє, що міському бюджету впровадження нової системи оплати нічого не буде коштувати. А ось в яку суму обійдеться нововведення для інвестора — комерційна таємниця.

"Вартість середньоринкова подібного обладнання становить 150-200 доларів за штуку. Скільки ми заплатили, я розповісти не можу — комерційна таємниця. Тут обладнання чеське, дуже специфічне, робиться під замовлення. Навіть скло ми купували спеціальне", — розповів керівник департаменту Visa зі стратегічних партнерств в Україні, СНД і Східній Європі Євген Лісняк.

метро
Через 6 місяців такі валідатори з'являться на кожній станції. Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

Головна відмінність харківського валідатора від київського полягає в тому, що програма оплати банківською картою інтегрована в систему E-tiket. У Києві стоять дві різні системи на кожному турнікеті, а в Дніпрі для оплати банківськими картами поставили окремі турнікети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажиропотік в харківському метро знизився вдвічі

Всі операції проводитиме "Ощадбанк". Платити можна карткою Visa або MasterCard будь-якого банку, або спеціальним додатком на смартфоні. На "Держпромі" цей термінал знаходиться ближче до чергових по станції.

У трамваях і тролейбусах вводити оплату картами поки що не будуть.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.