Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові витратять три мільйони гривень на демонтаж самовільно розміщених об'єктів

Иллюстративное фото: Харьковский горсовет
Демонтаж планують провести до початку грудня цього року.

Знесенню будуть підлягати майданчики підприємців, які розміщені незаконно.

Харківська міська рада хоче демонтувати самовільно розміщені об'єкти за 3 000 000 гривень. Це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro.

Згідно з документацією, демонтують за цю суму 6543 квадратних метрів об'єктів. Адреси замовник поки не опублікував, зазначивши, що їх визначать на основі рішень виконавчого комітету Харківської міської ради.

"Об'єкт демонтажу — самовільно встановлені малі архітектурні форми, тимчасові споруди торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності та інші об'єкти", — сказано в документації.

Послуга по демонтажу самовільно розміщених об'єктів включає в себе огляд будівель, вибір оптимальної технології для демонтажу, демонтаж, завантаження цілих об'єктів або їх елементів для транспортування на майданчик тимчасового зберігання і саме перевезення, розвантаження, прибирання та благоустрій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома подальша доля "Круглого ринку" на Героїв Праці

Міськрада вимагає, щоб демонтажем займалося як мінімум три бригади. У них повинні входити виконроби, стропальники, електромонтери, водії автокрана, автоплатформи і вантажівки. Фірма-підрядник повинна мати свою техніку — крани-маніпулятори, автокрани, автоплатформи.

Виконувати демонтаж підрядник буде в присутності уповноваженого представника департаменту територіального контролю Харківської міськради і уповноваженої посадової особи адміністрації відповідного району.

Аукціон запланований на 18 вересня, термін надання послуги з демонтажу — до 10 грудня 2020 року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.