Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові вилучили контрафактного алкоголю на 2,5 мільйона гривень

Відомий вітчизняний дистриб'ютор планував збувати як легальний алкоголь, так і фальсифікат — в обхід податкового законодавства.

Контрафактний алкоголь збиралися продавати в торгових мережах і закладах громадського харчування Харківської області.

У Харкові співробітники СБУ викрили відомого українського дистриб'ютора алкоголю, який мав намір продавати контрафакт. Як заявив керівник прес-центру спецслужби Владислав Абдула, у постачальника вилучили партію на 2,5 мільйона гривень.

"За даними попереднього слідства, угоду організувало керівництво регіональної філії компанії, яка займається постачанням алкогольних напоїв по всій території України. Встановлено, що одночасно з продажем легальної продукції зловмисники планували збувати товар невідомого походження з підробленими марками акцизного податку", — написав Абдула.

За його словами, реалізувати підакцизний товар планувалося в обхід податкового законодавства і з використанням фальшивих товарно-супровідних документів. Покупцями контрафакту мали стати постійні клієнти дистриб'ютора — торговельні мережі та заклади громадського харчування регіону.

СБУ провела обшуки, під час яких було вилучено понад 30 000 пляшок готового до продажу фальсифікату. Вони попрямують на експертизу.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Правоохоронці продовжують встановлювати джерела і походження фальсифікату, а також осіб зловмисників.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в області виробляли контрафактну сільськогосподарську хімію.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.