Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові відремонтують лавки і зітруть написи з плит за 3,5 мільйона гривень

На 200 лавочок із бюджету міста витратять 700 тисяч гривень. Фото: Константин Чегринский/KHARKIV Today
Лавочки для Харькова - по 3000 гривен за штуку. Фото: Константин Чегринский/KHARKIV Today
Ремонт проведуть в чотирьох районах міста.

У парках, скверах, на вулицях і біля готелю "Національ" наведуть порядок до кінця 2020 року.

Спеціалізоване комунальне підприємство "Харківзеленбуд" замовило ремонт об'єктів благоустрою зеленого господарства, куди входить ремонт лавок і урн, демонтаж дрібних металоконструкцій і очищення гранітних плит від написів, за 3 517 285 гривень. Відповідний тендер опублікований на сайті державних закупівель ProZorro.

Аукціон пройшов 5 травня. У ньому брали участь дві фірми — підприємця Марини Колесник і "Технікабуд І К", які запропонували свої послуги за 3 517 285 гривень і 3 528 287 гривень. Відповідно виграла перша, її пропозиція виявилася вигіднішою. Тепер фірма Марини Колесник очікує рішення комунального підприємства про укладення договору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків купує зелені урни за мільйон гривень

Згідно з документацією, упорядковувати зелене господарство будуть в чотирьох районах —Шевченківському, Київському, Слобідському і Холодногірському. Зокрема, сюди входять лісопарк, меморіал "Слава", сад Шевченка, сквери, зелені насадження біля готелю "Національ", парки Комсомольський, Молодіжний, Дубовий гай, бульвар Жасміновий, вулиці Слобідського району, парк Юність, площа Захисників України, гідропарк, проспект Льва Ландау, парк Жихар і інші.

Планується відремонтувати лавки — зняти гнилі дошки, поміняти ніжки і пофарбувати. Також роботи проведуть на дитячих майданчиках — замінять окремі дошки на ігрових комплексах. Фірма полагодить і пофарбує урни, покриття, парапети з гранітних плит, фасади і зітре написи з гранітних плит.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.