Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові відкриють балетну алею зірок

Светлана Колыванова показывает пачку 1966 года. Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
Першу зірку присвятять легендарній балерині Світлані Коливановій.

На честь ювілею народної артистки в Оперному театрі пройде гала-концерт.

26 вересня легенда українського балету Світлана Коливанова відзначила 80 років. Офіційне святкування ювілею пройде 15 жовтня. Учні прославленої балерини підготували на честь її дня народження гала-концерт. Артистки CХІД OPERA виконають найвідоміші партії Коливанової: Жизель, Кармен, Одетту-Оділлію з "Лебединого озера" та багато інших.

У день концерту перед будівлею Оперного театру відкриють балетну алею зірок. Першу зірку присвятять Світлані Коливановій.

Світлана Коливанова багато років присвятила викладацькій роботі, і дотепер вона приходить до театру щодня і дає уроки молодим артистам.

колыванова
Світлана Коливанова на репетиції. Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today

"Я обов'язково завжди присутня на спектаклях, а після можу сказати артистам, що було не так, що не вийшло", — говорить Коливанова.

Зараз вона допомагає своїм колишнім учням, які самі вже стали педагогами, готувати артистів до виступу у виставі "Собор Паризької богоматері".

"Техніка балетна зараз трішки змінилася. Ми трішки беремо від спорту. Стали вище піднімати ноги, акробатики більше в спектаклях", — розповідає народна артистка.

Сама вона прийшла в балет за нинішніми мірками пізно, в 10 років, в 1950 році. Після закінчення Київського хореографічного училища танцювала в Києві і в Ташкенті, а з 1964 року разом з чоловіком, танцюристом Теодором Попеску, переїхала до Харкова, де живе і працює до цього часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'єси для незакінченого карантину. Як виживає харківська культура?

Свого часу Світлана Коливанова була однією з найбільш багатообіцяючих артисток радянського балету, вона танцювала з Михайлом Баришниковим, В'ячеславом Гордєєвим, Михайлом Лавровським, Марісом Лієпою, який називав її своєю улюбленою Жизель. Артистка каже, що часто отримувала пропозиції переїхати до столичних театрів, але вони з чоловіком не хотіли залишати Харків.

Останній раз вона виходила на сцену 20 років тому — на 75-річчя Харківського театру опери та балету.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.