Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові від коронавірусу помер ще один медпрацівник

Фото: Владимир Корсунов
В обласній інфекційній лікарні в Харкові померла медик з Первомайського.

Жінка була медпрацівником, але з пацієнтами, хворими коронавірусом, не контактувала.

У місті Первомайському Харківської області від COVID-19 помер медик. Це третя смерть серед медичних працівників, яку зафіксували в регіоні. Як повідомив KHARKIV Today мер міста Микола Бакшеєв, мова йде про 49-річну завідувачку господарством центру надання первинної медико-санітарної допомоги.

"Вона мала супутні патології. Приблизно тиждень тому вона проходила лікування в інфекційному відділенні нашої ЦРЛ, десь тиждень тому її перевели до обласної інфекційної лікарні. І нам стало відомо, що вона померла", — розповів мер Первомайського.

Бакшеєв не зміг відповісти на питання, де жінка могла заразитися COVID-19. За його словами, вона не вела прийом і не контактувала з коронавірусними хворими. Більш того, працювала вона не в Центральній районній лікарні, де є інфекційне відділення, а в Центрі надання первинної медико-санітарної допомоги.

"Це служба сімейних лікарів. Вони проводять прийом в тому числі пацієнтів з коронавірусною інфекцією, призначаючи їм амбулаторне лікування, але сказати, що вона пов'язана з цим прийомом, не можна. Вона не була серед тих, хто у нас в "червоній зоні" працював" , — повідомив мер.

За весь період пандемії велика кількість хворих коронавірусом медиків одужала. Як повідомляє Харківська облдержадміністрація, всього з початку реєстрації в регіоні було зареєстровано 291 випадок інфікування коронавірусом серед медпрацівників. Серед них 256 медиків пішли на поправку, що становить 87,9% від кількості хворих медиків.

KHARKIV Today раніше писав про те, що  ще два жителі області померли від коронавірусу.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.