Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові в четвертий раз пройде міжнародний кінофестиваль

Цього року кінофестиваль Kharkiv MeetDocs відбудеться в змішаному форматі — онлайн і офлайн.

Вперше на міжнародному кінофестивалі проведуть конкурс документальних фільмів.

2 липня розпочався прийом заявок на конкурс неігрових повнометражних фільмів, вироблених в Україні і в копродукції. Заявку можна подати до 15 вересня. Документальні фільми покажуть в онлайн-частини фестивалю Kharkiv MeetDocs з 26 по 29 жовтня.

"Чому оргкомітет фестивалю вирішив провести саме національний конкурс? Тривалий час на сході України не було великого кінофестивалю, який би фокусувався на проблематиці і повсякденному житті регіону, представляв його на кінематографічній мапі країни. Місцевим кіномитцям не вистачає можливостей для професійного зростання, майданчиків для просування своїх робіт, контактів з колегами з інших областей України та Європи. Хоча відповідний запит як з боку професійної спільноти, так і більш широкої глядацької громадськості, існує. З'явившись в 2017 році в Харкові, фестиваль Kharkiv MeetDocs, серед завдань якого — стати голосом культурної ідентичності Східної України і познайомити аудиторію з роботами місцевих режисерів, за три роки став найбільшою подією такого типу в регіоні", — розповіла директор кінофестивалю Kharkiv MeetDocs Євгена Крігсхайм.

Кращий фільм Національного конкурсу вибере професійне журі, до нього увійдуть провідні кінематографісти України і Європи. Глядачі зможуть проголосувати на сайті Kharkiv MeetDocs.

Також в онлайн-форматі буде конкурс незалежного короткометражного кіно "Бардак". На ньому покажуть кінострічки, зняті без держфінансування за останні чотири роки і хронометражем до півгодини. Подача заявок на конкурс стартувала 6 липня і триватиме до 20 вересня.

Kharkiv MeetDocs вдруге проведе конкурс дитячого соціального відео. Взяти участь можуть юні режисери від 8 до 16 років з роликами тривалістю до 3 хвилин.

Офлайн-частина кінофестивалю відбудеться з 29 по 31 жовтня в Харкові. Покажуть позаконкурсні ігрові та документальні фільми, пройдуть майстер-класи і вже традиційний пітчинг документальних кінопроектів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.