Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові та області перевірять підприємства, що забруднюють повітря

 Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Екоінспекція прийде на три найбільших забруднювачів навколишнього середовища.

Перевірки чекають "Коксохім", Зміївську теплову електростанцію і комунальне підприємство "Харківводоканал".

Три підприємства, розташовані в Харківській області, — одні з найбільших забруднювачів навколишнього середовища в Україні. Про це повідомив голова державної екологічної інспекції Андрій Мальований під час візиту до Харківської області, передає сайт держекоінспекції.

"Буде здійснено плановий захід контролю на ТОВ "Коксовий завод "Новомет". Адже підприємство продовжує працювати, незважаючи на рішення суду про тимчасове припинення його діяльності за позовом держекоінспекції. Зараз "Коксохім" подав апеляційну скаргу, тому судовий процес триває. Його хід я тримаю на особистому контролі і підкреслюю, що держекоінспекція буде до кінця боротися за закриття цього підприємства", — підкреслив Андрій Мальований.

За даними держекоінспекції, на території Харківської області також знаходяться два підприємства, що потрапили до рейтингу топ-100 забруднювачів Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів — КП "Харківводоканал" і Зміївська ТЕС.

"Уже в першому півріччі 2021 року держекоінспекція запланувала проведення заходів контролю за дотриманням природоохоронного законодавства на цих підприємствах. Зараз фахівці Держекоінспекції готують календарний план перевірок, тому про точну дату заходів повідомлю додатково", — повідомив голова держекоінспекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська область — на першому місці за кількістю звалищ

За його словами, в січні Харківська область стала лідером за кількістю порушень природоохоронного законодавства.

"Протягом місяця інспектори Держекоінспекції в Харківській області склали 229 протоколів про адміністративні порушення і розрахували понад мільйон гривень збитків", — додав Андрій Мальований.

Нагадаємо, 6 січня "Коксохім" подав апеляцію на тимчасову заборону виробляти кокс і кам'яновугільну смолу, поки підприємство не має відповідного дозволу на викиди. Це рішення Харківського окружного адміністративного суду не вступило в силу, оскільки у "Коксохіму" був місяць, щоб його оскаржити, і підприємство скористалося цією можливістю.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.