Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові співробітник "Тепломереж" торгував дозволами

следователи взятка. Фото: СБУ
следователи взятка. Фото: СБУ
Співробітник "Харківських теплових мереж" разом з колегами поставив на потік видачу "платних" дозволів на установку приладів індивідуального опалення.

Співробітникові "ХТМ" загрожує від 8 до 12 років в'язниці.

Співробітник "Харківських теплових мереж" вимагав 55 тисяч гривень з жителя багатоквартирного будинку за перехід на автономне опалення. Як повідомили в прес-службі Харківського обласного управління СБУ, зловмисника затримали "на гарячому" під час отримання першого "траншу" в розмірі 20 тисяч гривень.

"За інформацією спецслужби, службовець разом з колегами з комунального підприємства і чиновниками районних адміністрацій Харкова налагодив систематичне вимагання та отримання грошей від місцевих жителів за безперешкодне оформлення і видачу документів, необхідних для встановлення індивідуального опалення. Зокрема, задокументовано, що зловмисник вимагав 55 тисяч гривень з власника житла в багатоквартирному будинку, який планував перейти на автономне опалення", - говорить голова регіонального прес-центру СБУ Владислав Абдула.

В даний час вирішується питання про взяття корупціонера під варту. Йому повідомлять про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальну посаду). Йому загрожує від 8 до 12 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Операцію з викриття співробітника ХТМ проводили слідчі Нацполіціі області та співробітники СБУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.