У Харкові скандального екслісника Сису залишили під частковим домашнім арештом

Прокурор і адвокат оскаржували рішення Московського районного суду про частковий домашній арешт

Апеляційний суд залишив без змін рішення Московського райсуду. Сиса — під частковим домашнім арештом.

5 березня в Харківському апеляційному суді відбулося засідання у міру запобіжного заходу для ексдиректора Гутянського лісгоспу Віктора Сиси, якого звинувачують у службовій недбалості. Прокурор Олександр Бондаренко подав апеляцію на рішення Московського райсуду від 17 січня про частковий арешт Сиси і під час засідання просив обрати обвинуваченому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, — сказала KHARKIV Today прес-секретар Харківського апеляційного суду Євгена Бондаренко.

До суду Сиса прийшов у супроводі охорони. Захист Сиси — Лідія Карплюк — вимагала пом'якшити запобіжний захід. Однак колегія суддів — Віктор Цилюрик, Валерій Бездітко і Ярослав Чопенко — не задовольнила ані апеляцію прокурора, ані вимогу адвокатів обвинуваченого.

Рішення Московського райсуду від 17 січня залишили без зміни.

Як писав KHARKIV Today, 17 січня суддя Московського районного суду Харкова прийняла рішення про частковий домашній арешт для обвинувачуваного у службовому недбальстві директора Гутянського лісгоспу.

Віктор Сиса не повинен залишати місце проживання у період з 22.00 до 7.00 та має повідомляти слідчого про своє переміщення. Підозрюваний лісник був не згоден з домашнім арештом, просив взагалі не застосовувати до нього ніяких запобіжнхй заходів і приводив десятки аргументів: троє дітей, його хвороби, захворювання дружини. Адвокат наполягала на неспроможності доказів на користь провини Сиси, адже  з матеріалів слідства неясно, що 200 дубів були зрубані в 2019 році, а, значить, директор лісгоспу взагалі ні в чому не винен.

Нагадаємо, "чорному" ліснику з Харківської області, якого лаяв Зеленський, оголосили  ще одну підозру. 

13 січня прокуратура оголосила підозру у службовій недбалості директору Гутянського лісгоспу, який своїми діями завдав державі збитків на 4,2 мільйона гривень.

Слідчі встановили, що Сиса не забезпечив належного зберігання майна лісгоспу: у Володимирівському лісництві (Краснокутський район), яке входить до Гутянського лісгоспу, невідомі з жовтня по листопад 2019 року незаконно вирубали і вивезли 206 дубів.

13 січня прокуратура оголосила підозру директору Гутянського лісгоспу. 17 січня його було відсторонено від роботи, а 24 січня — звільнено.

Слідчі встановили, що Сиса не забезпечив належне зберігання майна лісгоспу: у Володимирівському лісництві (Краснокутський район), яке входить у Гутянський лісгосп, невідомі з жовтня по листопад 2019 року незаконно вирубали і вивезли 206 дубів.