Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові шукають пілотів для охорони кордону на гелікоптерах (відео)

Фото: ГПСУ
Прикордонники чекають 24 нових гелікоптерів.

У Харкові пілоти-прикордонники вдосконалюють навички на нових моделях французьких вертольотів.

Навчання льотного складу пілотування Airbus Н125 проводить французький інструктор. Це завершальний етап підготовки пілотів-інструкторів. Надалі вже вони навчатимуть льотний персонал. Про це повідомили в Східному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

"Під час проведення теоретичних занять та навчально-тренувальних польотів іноземним фахівцем був високо оцінений рівень підготовки льотного складу Харківської окремої авіаційної ескадрильї. Пілоти показали високий рівень льотної майстерності та теоретичних знань про порядок експлуатації вертольотів і відпрацювання практичних вправ у пілотування", — розповіли прикордонники.

Фото: ГПСУ
Фото: ДПСУ

Більше року тому українські прикордонники отримали два гелікоптери Н125 від французької компанії Airbus Helicopter. У 2020 році їх переважно застосовували для навчання льотного та технічного складу. Навчання нерідко поєднувалося з повітряним моніторингом тієї чи іншої ділянки кордону.

Крім цих двох гелікоптерів, у 2021 році очікується поставка ще десяти таких же. Ще 12 планують вивести на охорону кордону в 2022 році.

"З огляду на перспективу розширення авіапарку, Держприкордонслужба запрошує пілотів, які хочуть і здатні охороняти український кордон на сучасних і надійних гелікоптерах", — додали прикордонники.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.