Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові пройдуть заходи на честь Героїв Крут

Фото: mykyivregion.com.ua
фильм Круты 1918
У п'ятницю відзначатимуть 103-ю річницю бою під Крутами.

Харків'яни можуть приєднатися до пам'ятних заходів.

29 січня в Харкові будуть вшановувати пам'ять Героїв Крут, пам'ятні акції почнуться з ранку, ввечері відбудеться перегляд фільму. Про це повідомили організатори заходів.

Об 11:00 на площі Свободи (біля пам'ятного знака проголошення суверенітету України) планують вшанувати пам'ять Героїв Крут — перших українських кіборгів. Там пом'януть всіх, хто загинув за волю України і згадають тих, хто і зараз захищає нашу країну на фронті. Організовують захід патріотичні організації та Свято-Дмитрівська парафія Української греко-католицької церкви.

О 15:00 в Молодіжному парку (пам'ятний знак воїнам УПА) відбудеться акція пам'яті Героїв Крут. Організатор — Харківське обласне об'єднання "Просвіта".

О 17:00 у Першому націоналістичному хабі (провулок Карбишева, 2), прочитають лекцію пам'яті Героїв Крут.

О 18:00 заплановано покладання квітів на площі Конституції. Організатор — "Нацкорпус".

О 19:00 у Першому націоналістичному хабі покажуть фільм "Крути 1918 року".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти Харкова вимагають у Арсена Авакова пояснень

Організатори всіх заходів просять приходити в масках і дотримуватися соціальної дистанції.

Як писав KHARKIV Today, традиційно цього дня в Харкові проходив марш пам'яті — учасники проходили центром міста з факелами. Цього року такого заходу не анонсували.

Нагадаємо, 29 січня 1918 року на залізничній станції біля села Крути (Чернігівська область) відбувся бій між армією большевістсткой Росії під командуванням Михайла Муравйова та силами Української народної республіки. В той день 520 українських військових, курсантів і студентів, захищаючи підступи до Києва, воювали з шеститисячною російської більшовицькою армією. Ціною своїх життів вони на два дні затримали наступ на столицю України. Точних даних про кількість загиблих досі немає. За даними Інституту національної пам'яті, з боку УНР загинуло близько 100 чоловік, втрати більшовиків перевищували 300 чоловік.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.