Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові пройде п'ятий Марш жіночої солідарності

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
В центре Харькове прошел Марш женской солидарности. Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
8 березня харків'янки хочуть нагадати про проблеми гендерної нерівності.

На час проведення Маршу жіночої солідарності рух по вулиці Сумській частково заборонять.

8 березня о 14.00 в Харкові вп'яте пройде Марш жіночої солідарності. Учасниці вийдуть на вулиці міста, щоб заявити про свої права. Девіз нинішнього року Маршу — "Жінка на часі".

"Ми збираємося, щоб нагадати місту, людям і влади, що завжди актуально обговорювати і знаходити рішення проблем гендерної нерівності і гноблення жінок, які проявляються в домашньому і гендернообумовленому насильстві, нерівних умовах праці, образливих жартах, сексистській рекламі", — повідомили організатори Маршу, громадська організація об'єднання "Сфера".

Колона вирушить від станції метро "Університет" і пройде по вулиці Сумській до площі Конституції. Збір — біля Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості. Учасники можуть приходити з плакатами в тематиці Маршу. Організатори проводять добровільну реєстрацію, заповнити анкету можна тут.

Як повідомили в Департаменті інфраструктури Харківської міськради, 8 березня з 14.00 у зв'язку з проведенням Маршу жіночої солідарності заборонять рух транспорту по вулиці Сумській  на ділянці від площі Свободи до площі Конституції.

З 14.00 до 16.00 по вулиці Сумській — від проспекту Незалежності до площі Конституції з 14.00 до 16.00 буде заборонено. Автобуси №20е, 217е, №78е, 202е і №119е змінять свої маршрути і курсуватимуть так:

№20е, 217е: вулиця Університетська — узвіз Соборності — вулиця Клочківська — узвіз Клочківській — площа Свободи — проспект Науки і далі за маршрутом;

№78е, 202е: вулиця Мечникова — вулиця Пушкінська —- вулиця Ярослава Мудрого — вулиця Сумська і далі за маршрутом;

№119е: вулиця Вернадського — провулок Подільський — площа Павловська — вулиця Клочківська — узвіз Клочківській — площа Свободи — проспект Науки і далі по маршруту.

Як писав KHARKIV Today, в минулому році на Марш жіночої солідарності вийшли кілька сотень харків'янок. Вони тримали в руках плакати з написами "Права людини — права жінок", "Мовчання — знак згоди", "Традиція, сім'я, порядок", "Різниця — Рівність. Сестринство", "Будуй, кохай, права не віддавай". Під час маршу на вулиці Сумській були учасники громадської організації "Фрайкор". Вони слідували за учасницями. Бійок або порушень порядку не було.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.