Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові проходять обшуки в компаніях, пов'язаних з "E-ticket"

За нашою інформацією, обшуки проходять у Новобаварському районі з приводу роботи "E-ticket" і фірм, які на ньому заробляють.

За нашою інформацією, обшуки проходять у Новобаварському районі з приводу роботи "E-ticket" і фірм, які на ньому заробляють.

Слідчі дії тривають від ранку за кількома адресами. Ніяких підозр пред'явлено не буде, повідомило наше джерело.

Нагадаємо, схема безконтактної оплати проїзду в Харкові придумана за участю посередника. Гроші, які пасажири кладуть на "E-ticket" для оплати проїзду в метро, ​​тролейбусах і трамваях, одержує не КП "Харківпас" безпосередньо, а фірма "Платіжний центр".

У паблік також повідомили, що співробітники прокуратури і СБУ забирають телефони і комп'ютери з КП "Харківпас" і КП "Харківський метрополітен". Це нібито пов'язано з розкраданням 20 мільйонів гривень на впровадження системи "E-ticket".

Відзначимо, в грудні минулого року "Платіжний центр" фігурував в адміністративному провадженні, в судовій ухвалі описана "схема" отримання грошей.

"Внесення грошових коштів фізичними особами — пасажирами електротранспорту міста Харкова (КП "Харківський метрополітен", КП "Тролейбусне депо №2", КП "Тролейбусне депо №3", КП "Салтівське трамвайне депо", КП "Жовтневе трамвайне депо") в програмно технічний комплекс самообслуговування є операцією виключно по поповненню електронного квитка ... тобто, з моменту внесення грошових коштів операція з коштами для пасажира-фізичної особи є завершеною. Мета, для якої вносилися кошти — поповнення транспортної карти, є досягнутою ... Ні послуг перевезення, ні послуг переказу коштів "Платіжний центр" фізичним особам — пасажирам метрополітену, трамвая, тролейбуса не робить. При цьому, послугу з переказу коштів фірма надає комунальному підприємству "Харківпас", яке стягує плату за транспортні послуги з перевезення в міському електричному транспорті Харкова (метрополітен, трамвай, тролейбус) ... Крім того, фірмою укладено договір про інкасацію валютних цінностей з " Мегабанком ". Згідно з умовами даного договору банк своїми силами і засобами у встановлені терміни здійснює збір грошової готівки і доставку її в операційну касу банку", — говориться в документі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.