Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові представили Стратегію розвитку області і команду "Слуги народу" на місцеві вибори

Презентація пройшла в гольф-клубі.

У Харкові презентували Стратегію розвитку області та представили команду, яка піде на місцеві вибори.

У Харківському гольф-клубі зібралися кілька сотень людей на презентацію команди, яка представлятиме президентську партію. Серед них — політики, бізнесмени, чиновники. Після робочого візиту до гольф-клубу приїхав Володимир Зеленський, він попросив відразу після презентації голову ХОДА поїхати в Дворічанський район, де горить 400 гектарів лісу.

Президент випередив презентацію Стратегії.

"Це дорожня карта розвитку кожної області. Харківська область і Харків є лідерами. У вашій області я впевнений ", — сказав Зеленський і запросив Олексія Кучера презентувати Стратегію розвитку.

Олексій Кучер відразу сказав, що скоротить свою промову, щоб виїхати на пожежу.

"Я гордий тим, що очолюю Харківську область. Ми є лідерами в багатьох галузях. Хочу подякувати нашим жителям. Що найголовніше у нас є? Це людський потенціал. Я вдячний 200 людям, які працюють в обладміністрації і були залучені до розробки Стратегії. Стратегія, наш розвиток, стоїть на 2 стовпах: промисловість (70% доходу, половина бюджету області, 30% робочих місць). Я назву кілька підприємств — "Турбоатом", ФЕД, "Електроважмаш". Кожна восьма турбіна в світі на атомних станціях — турбіна "Турбоатома". Другий напрямок — сільське господарство. Тут ми теж перші. Такого врожаю не було ніколи. Ми можемо цим пишатися. IT — третій напрямок. За кількістю фахівців ми на другому місці після Києва. Минулі два роки приріст був 25% .Враховуючи все це, Харківська область може бути локомотивом, який потягне інші регіони. Президенту є за що пишатися харківською командою. Наші посили — ми зшиваємо Україну і ми готові до цього", — сказав Кучер.

1

Після презентації Стратегії була представлена команда, з якою "Слуга народу" йде на місцеві вибори в Харкові і Харківській області:

Тетяна Єгорова-Луценко — перший заступник голови ХОДА, кандидат в депутати Харківської облради

Віктор Суботін — гендиректор "Турбоатома", кандидат в депутати Харковської облради

Роман Семенуха — нардеп VIII скликання, кандидат в депутати Харківської облради

Сергій Федченко — боксер, кандидат в депутати Харківської міськради

Вікторія Алєксєйчук — викладач, кандидат в депутати Харківської міськради

Сергій Григоров — голова обласної лікарні, кандидат в депутати Харківської облради

Галина Мінаєва — мер Чугуєва, кандидат на голову Чугуївської ОТГ

Леонід Лазуренко — мер Люботина, кандидат на голову Люботинської ОТГ

Олег Чернобай — голова Пісочинської ОТГ, кандидат на голову Пісочинської ОТГ.

Голова харківського осередку партії "СН" в Харківській області Павло Сушко розповів, як вибирали команду.

"У минулому році багато харків'ян повірили в нас і в те, що в країні можливі реальні зміни. Вони хотіли чесності, справедливості. Закон один для всіх. За незаконне збагачення повернута кримінальна відповідальність. ФОПи підвищили ліміти, підвищили мінімальну зарплату. Ми створюємо можливості для комфортного життя людей. Ми намагаємося повернути на українську землю мир. Важливо передати реальну владу на місця. Це буде зроблено з децентралізацією влади. Команда веде людей, які готові реалізовувати прогресивні перетворення. Ми сподіваємося, що така ж велика команда депутатів буде працювати тут, на місцях, виправдає очікування виборців. Для нашої команди пріоритет — інтереси кожної громади, громадянина. Разом ми сила. Вперед, до перемог", — сказав Сушко.

Володимир Зеленський згадав, що команда є, а кандидата в мери — немає і запросив на сцену Олексія Кучера.

"Я побачив потужну команду. Сьогодні, відкриваючи кілька об'єктів, мене запитували, а хто йде від партії в мери Харкова? Була презентація, але я не побачив кандидата в мери. Олексій Кучер — наш кандидат від партії "Слуга народу". Сьогодні Олексій говорив щиро, від серця, що Харківщина є лідером. Бажаю, щоб так і було. Від вас це залежить. Бажаю не бути лідером за кількістю хворих коронавірусом. Бережіть себе", — сказав Зеленський.

Олексій Кучер вийшов на сцену і сказав, що зараз знаходиться у відпустці (згідно із законом він не має права агітувати, перебуваючи на робочому місці).

Після презентації команди відбувся невеликий брифінг.

"Найголовніше — наша команда складається з молодості і досвіду. Тут є професіонали, екснардепи, як Роман Семенуха. Команда буде включати енергійних, молодих людей. І жінок в тому числі. Ми будемо працювати кожен на своєму окрузі", — сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

"Володимир Олександрович прийшов як шоумен в політику. У мене завдання — відродити в Харківській області спорт. Щоб вона була номер один. Щоб фізкультура була не просто факультативом, привести інвесторів в Харківську область", — заявив Сергій Федченко.

"Ми повинні розуміти, що це вибори унікальні. Вони суттєво відрізняються від попередніх. Всі говорять про народовладдя. Це перші вибори в Україні, які будуть відбуватися за відкритими списками. Люди можуть впливати не тільки на партію, а й на конкретних кандидатів всередині партії. Інше, ніж унікальні. Фактично ми після жовтня місяця отримуємо з вами нову країну, без перебільшення. У нас був той адміністративний устрій, який дістався у спадок від Радянського Союзу, зараз буде абсолютно інша історія. Немає успішної країни без успішних громад. Від того, якою буде якість нових голов ОТГ або колишніх, які вже були, від якості депутатського корпусу буде залежати, якими будуть ті громади. Ви знаєте, Харківщина — це буде 57 громад з Харковом. І це фактично виклик. Багатьом людям потрібно буде навчитися керувати процесами, засобами. Дуже важливо, щоб у нас тут, центральна влада, у вигляді перш за все Верховної Ради, тому що без розширення податкової бази повністю передати повноваження на місця буде неможливо. Ми будемо працювати. Я сподіваюся, що ми це все разом зможемо нормалізувати, щоб у нас всі громади були успішними і здатними", — сказав Роман Семенуха.

Трансляцію презентації можна дивитися тут.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.