Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові попрощалися із загиблими в авіакатастрофі Ан-26 (Фото)

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Загиблих поховають на батьківщині.

Тіла солдатів і офіцерів доставлять до місця поховання на автомобілях і літаках.

Вранці, 6 жовтня, в Харкові попрощалися з 25 загиблими в авіакатастрофі Ан-26 недалеко від Чугуєва. Майже три тисячі людей вийшли на площу Свободи, щоб провести військових в останню путь.

На церемонію прощання прибули сім'ї загиблих льотчиків і курсантів. Вони приймали рішення про подальші ритуальні заходи і поховання, повідомив начальник служби зі зв'язків з громадськістю командування Повітряних сил України Юрій Ігнат.

"Тих, хто з далеких регіонів України, перевезуть повітряним шляхом, літаками військово-повітряних сил. Тих, хто ближче, — автомобільним транспортом", — пояснив він.

Президент Володимир Зеленський посмертно нагородив медалями "За військову службу Україні" 26 військовослужбовців, які загинули в авіакатастрофі. Медаллю "За військову службу Україні" нагородили також В'ячеслава Золочевського, який вижив у авіакатастрофі.

Нагадаємо, увечері, 25 вересня, військово-транспортний борт Ан-26Ш упав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва. На борту перебували 27 осіб, вижити вдалося лише одному — В'ячеславу Золочевському. На місці загинули 25 чоловік, ще один — Віталій Вільховий помер у лікарні, його поховали у Львівській області. Для ідентифікації 25 тіл призначали судово-медичні експертизи.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.