Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові поміняють частину вуличних ліхтарів за три мільйони гривень

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
163 нових ліхтарі монтуватимуть до кінця наступного року.

На заміну одного вуличного ліхтаря витратять 18 445 гривень.

Департамент комунального господарства Харківської міської ради хоче реконструювати мережі зовнішнього освітлення від вулиці Сьомої Гвардійської Армії до Окружної дороги за 3 006 674 гривень. Відповідний тендер опублікований в системі державних закупівель ProZorro.

Згідно з картою, протяжність вказаної ділянки становить близько десяти кілометрів. Реконструкція буде починатися в Московському районі, проходити недалеко від станцій метро "Тракторний завод" і "Індустріальна".

Реконструкція включає в себе будівельні та демонтажні роботи. Підрядники будуть копати ями під залізобетонні опори, встановлювати опори (всього 61 яма під 61 опору) і робити заземлювачі. Після цього монтують гаки, затиски, підвісять ізольовані проводи, кабель і встановлять світильники потужністю 40 Ватт (163 штуки).

Аукціон запланований на 4 січня. Фірма-переможець повинна буде завершити всі роботи з реконструкції вуличних ліхтарів до 31 грудня 2021 року.

Як писав KHARKIV Today, реконструювати мережі зовнішнього освітлення на площі Конституції будуть за 12 мільйонів гривень. Крім того, на ділянці вирубають дерева.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.