У Харкові поліція відкрила кримінальну справу за фактом зникнення міського голови

Ймовірно, мова йде про Геннадія Кернеса.

Геннадія Кернеса не бачили на публіці 77 днів, але це не завадило йому виграти вибори.

9 листопада, поліцейські Харкова відкрили кримінальне провадження за фактом зникнення міського голови. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області.

У поліції розповіли, що з відповідною заявою до правоохоронців звернувся керівник однієї з громадських організацій. Він повідомив, що з 61-річним чоловіком відсутній зв'язок і його місцеперебування невідоме.

"9 листопада слідчим Шевченківського відділу поліції відомості по даному факту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) з позначкою "без вісті зниклий" Кримінального кодексу України", — пояснили в поліції.

Правоохоронці перевіряють інформацію і встановлюють всі обставини події.

Ймовірно, мова йде про Харківського міського головуГеннадія Кернеса. Останній раз його бачили на публіці в День Харкова — 23 серпня. Тож, Кернеса містяни не бачили уже 77 днів.

У міській раді вже відреагували на це повідомлення.

"Напевно, у поліції є справи серйозніше. Наприклад, знайти тих, хто відрізав голови у судді Трофимова та його сина. Або розкриття справи журналіста Климентьєва, якій вже 10 років. Але ні. Ми шукаємо людину, чиє місцезнаходження і причини місцезнаходження загальновідомі . Шукаємо по наведенню людини одного з кандидатів, який був завідомо непрохідний))))", — написав на своїй сторінці в Facebook директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Територіальна виборча комісія зареєструвала Кернеса мером

Раніше KHARKIV Today писав, що 15 вересня, коли в соцмережах давно ходили чутки про важку хворобу міського голови, директор департаменту у справах інформації Юрій Сидоренко вийшов із заявою про те, що у мера — коронавірус.

Наступного дня мера спеціальним медичним бортом перевезли до клініки "Шаріте" в Берліні — так само при повному мовчанні офіційних осіб міськради, уповноважених повідомляти ЗМІ та громадськості важливу інформацію. З цього моменту майже ніяких коментарів, крім загальних слів про поліпшення здоров'я міського голови, від чиновників не буде. "Спікерами по Кернесу" стають кілька близьких членів сім'ї: сини Родіон і Данило, невістка Юлія Привалова. Але, очевидно, основні повноваження в цьому питанні належать давньому другові мера — Павлу Фуксу.

Ніяких доказів у вигляді фотографій або відео з Геннадієм Адольфовичем з "Шаріте" ніхто не показував.