Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові ошпиталили студентів з Китаю, медики чекають тести на коронавірус

Фото: EPA
Фото: EPA
Перша партія тест-систем для виявлення у пацієнтів коронавірусу вже прибула в Україну.

Є ймовірність, що студенти контактували з носіями недуги, тому за ними посилено наглядають.

Шістьох студентів з Китаю шпиталізували в Харківську обласну інфекційну лікарню. Їх помістили в спеціальні бокси, а лікарі ведуть за ними посилений нагляд. Хоча коронавірус у них не підтвердився, студенти могли контактувати з носіями інфекції — більшість з них недавно були в Китаї.

"Ми їх спеціалізуємо з респіраторною інфекцією і динамічно за ними спостерігаємо", — розповів KHARKIV Today головлікар лікарні Павло Нартов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харьковские медики готовят специальные боксы для пациентов с коронавирусом

Інфекціоніст зазначив, що з усіх госпіталізованих китайських студентів лише один був з міста Ухань — епіцентру інфекції.

"Є критерії відбору хворих з приводу коронавірусної інфекції. Госпіталізовані студенти не входять в ці критерії для визначення клінічного випадку. Більшість з них були в Китаї, звідки недавно повернулися. При цьому за весь час був поки що тільки один хворий з міста Ухань — і у нього коронавірусна інфекція не підтвердилася. Незабаром його випишуть ", — повідомив Нартов.

Більшість госпіталізованих студентів навчаються в ХАІ і живуть в гуртожитках вузу.

Головлікар інфекційної лікарні відзначив, що в Харківській області поки що немає тест-систем на виявлення коронавірусної інфекції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Харькове продают маски и БАДы от коронавируса

"Поки що такі тест-системи були тільки в Києві, в лабораторному центрі. У нас сьогодні була селекторна нарада з Міністерством охорони здоров'я, і ​​там повідомили, що в Україну вже надійшла перша партія таких тестів. Найближчим часом надійде ще додаткова партія, і після цього розподілятимуть їх між областями. Тому поки що, якщо раптом трапляться якісь підозрілі випадки, якщо хворий підходить під клінічний випадок коронавірусної інфекції, ми будемо відправляти матеріал для аналізів у Київ", — розповів KHARKIV Today головлікар лікарні Павло Нартов.

При цьому Нартов не зміг відповісти на питання, коли приблизно перші тест-системи надійдуть в Харківську область.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.