Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові організоване угруповання крало кабелі зв'язку

Фото: Харьковская областная прокуратура 
У крадіжці підозрюють, зокрема, двох поліцейських.

Організоване угруповання крало кабелі "Укртелекому" і "Держспецзв'язку" майже рік, чотирьох учасників затримали на місці злочину.

8 січня четверо чоловіків проникли до сховища магістральних ліній зв'язку в центрі Харкова, перекусили кабель і поклали його в багажник автомобіля, на якому приїхали. Їх затримали на місці злочину. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, протягом року патрульний поліцейський, співробітник батальйону конвойної служби і ще двоє чоловіків вступили в змову і крали магістральні кабелі зв'язку "Укртелекому" і "Держспецзв'язку" на території Харкова.

"Організував угруповання місцевий підприємець закавказького походження. До протиправної діяльності він залучив свого родича, який є співробітником поліції, його колегу і цивільну особу. Співробітники СБУ задокументували, що зловмисники систематично викрадали спецкабелі з кольорових металів. Ці лінії спецзв'язку використовуються військовими частинами, об'єктами критичної інфраструктури регіону, системами керування та навігації повітряних суден, цивільної оборони та оповіщення населення. За наявною інформацією, угруповання діяло протягом приблизно одного року. Під час обшуків за місцями їх проживання вилучено докази протиправної діяльності, зокрема карти-схеми захищених ліній зв'язку", — уточнив начальник пресцентру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За даними прокуратури, учасникам організованого угруповання повідомили про підозру за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка з проникненням). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Фото: Facebook / Владислав Абудла
Фото: Facebook / Владислав Абдула

Співробітника батальйону конвойної служби ГУНП в Харківській області суд відправив під цілодобовий домашній арешт, трьом іншим підозрюваним обрали запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Прокуратура вимагатиме в апеляції обрання більш суворої міри запобіжного заходу патрульному.

Фото: Харьковская областная прокуратура
Фото: Харківська обласна прокуратура

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.