Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові намагалися підкупити прокурора

Фото: УСБУ в Харьковской области
Чоловіка затримали за спробу дати хабар прокурору, щоб той закрив кримінальну справу стосовно нього за вимагання хабара з підлеглих.

Затримання  провели на на вулиці Полтавський шлях.

Співробітники Служби безпеки України в четвер, 3 грудня, затримали одного з керівників Харківської регіональної лабораторії Держспоживслужби, коли той пропонував хабар прокурору. Про це повідомив начальник пресцентру управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що чиновник намагався дати прокурору Харківської місцевої прокуратури 3 000 доларів за закриття кримінальної справи стосовно нього. Гроші він передавав через посередника.

Вирішується питання про вручення йому підозри за ч. 3 ст. 369 (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальну посаду) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрювана в передачі хабара голова Харківського адмінсуду не повернеться до роботи до нового року

Відео затримання розмістили в соціальних мережах. Очевидці зазначили, що затримання відбувалося на вулиці Полтавський шлях.

а

За інформацією KHARKIV Today, мова йде про Олександра Дейнека — виконуючого обов'язки директора Харківської регіональної лабораторії Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

У липні цього року, за даними поліції, чоловік зажадав від своєї підлеглої — виконуючої обов'язки завідуючої державної лабораторії — щомісячний хабар в розмірі 30 000 гривень за те, щоб вона безперешкодно залишалася на своїй посаді. А пізніше і зовсім повідомив, що вона зобов'язана передати йому 60 000 гривень за те, що він дозволив їй працювати на цій посаді. За це він отримав підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

KHARKIV Today раніше писав про те, що ексчиновника Харківської ОДА, спійманого на хабарі, с судитимуть.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.