Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові на "діагностику" дерев хочуть витратити півмільйона гривень

Фахівці перевірять дерева, які ростуть на площі 36 гектар.

На деревах будуть шукати шкідників і визначати їх санітарний стан.

Спеціалізоване комунальне підприємство "Харківзеленбуд" Харківської міської ради хоче обстежити дерева за 470 064 гривень. Це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого на сайті державних закупівель ProZorro.

Згідно з документацією, досліджувати будуть дерева, що ростуть на площі 36 гектар.

"Провести спеціалізоване лісопатологічне обстеження дерев для установки загального санітарного стану насаджень, визначення причин ослаблення, виявлених інфекційних захворювань і шкідників  і їх основних показників на загальній площі 36 гектар", - сказано в документації.

Фахівці повинні будуть визначити фізіологічні показники дерев, після чого внести їх до електронної бази. Також вони сфотографують пошкодження дерев комахами і інфекційними захворюваннями, відберуть матеріал для фітопатологічного аналізу (аналіз на наявність грибкової і бактеріальної інфекції) і проведуть відповідний аналіз.

За результатами аналізу фахівці нададуть рекомендації по боротьбі з шкідниками і хворобами, з оздоровлення дерев, догляду за породами дерев, щоб продовжити їх вік. Потім за допомогою спеціальної аерозольної технології та ручного обприскувача знищать шкідників.

Коли боротьбу зі шкідниками закінчать, дерева підгодують. Після цього експерти зроблять прогноз розвитку шкідників і інфекційних захворювань на наступний рік, а також нададуть документацію з результатами обстеження і всіма розрахунками.

Хто буде проводити обстеження дерев, стане відомо після 16 червня, коли пройде відповідний аукціон. Досліджувати  дерева в Харкові будуть до грудня 2020 року.

Як писав KHARKIV Today, в Харкові вирубають і обріжуть майже 3000 дерев 9 951 382 гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.