Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові чотири шахрайки "заробили" майже мільйон гривень на охочих орендувати житло

Фото: minfin.com.ua
У поліції нарахували 140 випадків привласнення грошей орендарів.

У поліції нарахували 140 випадків привласнення грошей орендарів.

Ще в квітні 2017 року 28-річна мешканка Харківської області створила і очолила організоване злочинне угрупування, до його складу потім увійшли ще три жінки. Зловмисниці нібито надавали послуги оренди житла, але насправді привласнювали гроші орендарів як шахрайським способом, так і відкрито викрадали майно, погрожуючи насильством. Таким чином вони "заробили" майже 900 тисяч гривень. Про це повідомили в Нацполіціі в Харківській області.

За даними поліцейських, чотири жінки у віці від 21 до 29 років на інтернет-ресурсах розміщували оголошення про квартири, які здаються в оренду в Харкові. Після того, як бажаючі зняти житло зверталися до агентства, їм пропонували оплатити повну суму за перший і останній місяці оренди квартири. Потім орендарів просили підписати договір про надання інформаційних послуг. Якщо вони не погоджувалися з умовами договору, то їх просто виштовхували з агентства, гроші ніхто не повертав. Для цих угод, в поліції їх нарахували більше більше 140, зловмисниці орендували офіси на вулицях Дарвіна, Сумській, Бажанова, провулку Короленка. Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

"У групі існував чіткий розподіл обов'язків. Керувала групою 28-річна мешканка Харківської області, яка розподіляла і погодила із співучасницями їх функції, ролі і обов'язки. У лютому 2020 року суд обрав затриманим запобіжний захід: трьом фігуранткам — у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, четвертій учасниці — цілодобовий домашній арешт", — пояснили в поліції.

Три зловмисниці внесли заставу і вийшли з-під варти. 19 травня всім шахрайкам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів в складі злочинної організованої групи, за ч. 4 ст.190 (шахрайство) та ч. 5 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкції статей передбачають тюремне ув'язнення терміном до 13 років з конфіскацією майна.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.