Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківську область доставили підручники для учнів 3-х класів

У МОН кажуть, що книг надрукували із запасом — 120% від потреби.

Доставку підручників до шкіл повинні забезпечити на місцях.

У сім областей України доставили 100% нових підручників для учнів 3-х класів. Серед "щасливчиків" Харківська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Сумська та Херсонська області. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

У МОН кажуть, що станом на 11 серпня в цілому рівень доставки цих підручників по областях становить 88%.

"У цьому році за державний рахунок всього надруковано 4 мільйони 481 тисячу 185 примірників підручників для 3-х класів (84 назв оригінальних підручників і ще 45 переведених на мовах національних меншин)", — повідомили в Міністерстві.

У МОН кажуть, що підручники надруковані в обсязі 120% від поданих обласними управліннями потреб. 20% — це резерв, який може бути використаний за умови зміни контингенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як почнеться навчальний рік в школах Харкова: не виключають уроки в різний час і на свіжому повітрі

Зараз завершується процес розвезення підручників по областях. Далі доставку підручників з обласних книжкових баз до шкіл повинна забезпечити місцева влада.

Повідомляється, що pdf-версії підручників для 3-х класів вже розміщені у вільному доступі, а з метою організації та контролю прозорого процесу доставки книг працює "гаряча лінія" і постійно оновлюється інформація про стан їх доставки на обласні бази.

У цьому році також за державний рахунок надруковані підручники для учнів 7-х класів: 47 оригінальних підручників і 18 переведених на мовах національних меншин. Загальний тираж складає 2 мільйони 611 тисяч 694 примірників.

Раніше KHARKIV Today писав, що в Міністерстві освіти і науки України рекомендували школам не збиратися на масові лінійки, а відсвяткувати початок навчального року в рамках класу. При цьому формат зустрічей і проведення 1 вересня кожній школі дозволили вибирати індивідуально.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.