Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківському лабцентрі утворилася черга: результат тесту на коронавірус потрібно чекати 2-3 дні

У Харкові щодня можуть проводити максимум 200 ПЛР-тестів.

У Харкові щодня можуть проводити максимум 200 ПЛР-тестів.

Харківський обласний лабораторний центр може проводити до 200 тестів на коронавірус щодня. Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер в ефірі "Суспільного". 

Через це результат ПЛР-тестів приходить не день в день.

За словами Кучера, тест на коронавірус роблять від одного до трьох днів. Сьогодні протестували всіх хворих з пневмонією в області, тому процес трохи прискорився.

"До певного моменту ми спочатку тестували хворих на пневмонію. На сьогоднішній день хворі на пневмонію все протестовані. Після цього ми перейшли до тестування контактних осіб. І зараз ми їх, власне, тестуємо в першу чергу. Хворих на пневмонію вже з'являється менше. В будь-якому випадку лабораторний центр має обмежений обсяг тестів, які він може зробити за добу, тому з однієї категорії осіб ми зараз перейшли на іншу. Певна черга на тести є. Це вже не тиждень, ми вже не чекаємо такого тривалого проміжку, коли ми відправляли до Києва, але це один-два дні. Максимум — три. Зараз намагаються робити швидше. Поки що до 200 тестів щодня ми можемо проводити ", — сказав Кучер.

За словами голови ХОДА, найближчим часом має прийти додаткове обладнання, завдяки якому швидкість виконання аналізів зросте.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.