Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській підземці тричі на день дезінфікують переходи (фото, відео)

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
У метро показали, як протирають поручні, а всіх співробітників одягли в маски.

У метро показали, як прибирають станції, щоб вберегти харків'ян від вірусів. 

Кореспондент KHARKIV Today відправився в рейд разом з колегами і представниками мерії. Мета — перевірити, які заходи вжили в КП "Підземне місто" (відповідає за всі переходи в підземці) в боротьбі з поширенням коронавірусу в Харкові.

Збір 12 березня о 9:15 на станції метро "Перемога". Від міськради на ревізію приїхала заступник мера з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Передумали. Харків піде на карантин

У підземці запевняють: переходи в метро тричі на день (о 09:00, 13:00 і 17:00) дезінфікують співробітники клінінгової компанії "Системи прогресивного очищення". Перед відкриттям станцій також протирають сидіння.

Юрист КП "Підземне місто" Наталія Осипова розповіла, що раніше дезінфекцію проводили раз на день: "Збільшена періодичність прибирання з використанням дезінфікуючих засобів, а також концентрація дезінфікуючого засобу. Співробітники підприємства обробляють всі тактильні зони".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Все про коронавірус в Харкові: кінотеатри на замку, спецперевірки на ринку і обмеження в садках

Віце-мер Світлана Горбунова-Рубан дезінфекцію на станції "Перемога" оцінила позитивно, при цьому звернула увагу, що деякі співробітники підземки працюють без масок. Вона тут же зателефонувала директору КП "Харківський метрополітен" В'ячеславу Стаматіну і попросила забезпечити всіх співробітників підприємства медичними масками.

Про те, що в метро, громадському транспорті та в інших місцях великого скупчення людей будуть проводити посилену дезінфекцію, Горбунова-Рубан заявляла ще 4 березня під час засідання комісії з попередження поширення коронавірусу в Харкові, яку вона ж і очолює. Чиновники розробили план протиепідемічних заходів, на підготовку і реалізацію дали добу. Найближчим часом перевірять ринки, торгові центри, супермаркети та студентські гуртожитки.

KHARKIV Today раніше писав про те, як проходить дезінфекція вагонів метрополітену.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.