Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській облраді розповіли, чому місцеві ради не можуть провести першу після виборів сесію

Верховна Рада повинна прийняти новий законопроєкт.

Якщо провести сесії нового скликання в радах без відповідної законодавчої бази, то свої повноваження втрачають ті ради, які увійшли до складу укрупненої громади.

Щоб провести першу сесію Харківської обласної ради, Верховна Рада повинна прийняти законопроєкт № 3651-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій". Про це повідомили в Харківській облраді з посиланням на виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Миколу Тітова.

"З одного боку, ми можемо провести першу установчу сесію, адже у відповідності до законодавства, якщо територіальна виборча комісія зареєструвала не менше, ніж дві третини складу депутатського корпусу, протягом двох тижнів можна скликати першу сесію. Але біда в тому, що як тільки ми проведемо першу сесію нового скликання, ради, які увійшли до складу укрупненої громади, втрачають свої повноваження. Вони втрачають, але новий голова, нові депутати не отримують повноваження розпоряджатися тими радами, кадрами, які розпустили", — пояснив Тітов.

За його словами, потрібна відповідна законодавча норма, яка передбачена законопроєктом № 3651-д. Його прийняли в першому читанні і направили на доопрацювання. З 17 листопада починаються пленарні засідання Верховної Ради. Тітов сподівається, що його розглянуть, ухвалять у другому читанні і "терміново опублікують".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто взяв Харківську область? Результати виборів до ОТГ і райрад​​​​​​​

Нагадаємо, 25 жовтня по всій Україні пройшли місцеві вибори, де обирали нових міських, селищних, і сільських голів, депутатів місцевих рад всіх рівнів.

У новому складі Харківської облради 45 депутатів минулих скликань

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.