Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області злочинна група наживалася на боржниках

Фото: Facebook / Владислав Абдула 
Зловмисники давали в борг, а потім вимагали відсотки — сума в кілька разів перевищувала борг.

Організатора злочинної групи затримали.

Члени злочинної групи давали жителям Харківської області в борг. Коли вони повертали гроші, то зловмисники вимагали відсотки. Їх розмір перевищував суму кредиту в кілька разів. Про це повідомив начальник прес-центру управління Служби безпеки в Харківській області Владислав Абдула.

"У разі несплати, вони залучали місцевих кримінальників для фізичного і психологічного тиску на жертв і членів їх сімей. Вони, зокрема, погрожували вбивством, побиттям, викраденням людей. В одному із задокументованих епізодів злочинної діяльності, учасники групи вимагали від жительки Харківської області майже 750 тисяч гривень. Вони погрожували жінці і її матері фізичною розправою", — написав він у Facebook.

Фото: Facebook / Владислав Абдула

В СБУ додали, організатора злочинної групи затримали згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, коли він отримував частину "боргу" — шість тисяч доларів. Силовики вирішують питання про повідомлення організатору і іншим учасникам злочинної групи про підозру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обвинувачений у вбивстві родича переховувався в Харківській області

За даними прокуратури, кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень).

"Погрожуючи вбивством, чоловік два рази вивозив жінку до свого гаража. Крім того, він забрав у потерпілої документи, що засвідчують право власності на нерухоме майно", — уточнили вони.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.