Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області збирають архів часів СOVID-19

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Фото і відео планують зберегти для нащадків.

Поділитися документами і увійти в історію може кожен.

Жителів Харківської області просять поділитися відео- та фото документами подій, пов'язаних зі спалахом і боротьбою з коронавірусом. Відповідне оголошення з'явилося 11 червня на сайті Валківської райдержадміністрації.

Повідомляється, що архівний відділ Валківської РДА розпочав роботу "по формуванню архівної колекції відео- та фото документів подій про спалах, течію, боротьбу з поширенням гострої респіраторної хвороби СOVID-19 і її наслідками". Матеріали можна відправити на електронну пошту архівного відділу району: [email protected].

Декількома днями раніше з цією ініціативою виступила Державна архівна служба України. До участі в проєкті запросили вчених, громадськість і всіх небайдужих.

"Всі рішення, прийняті на державному рівні і в приватному секторі, спрямовані на забезпечення соціальної та економічної безпеки населення, здоров'я і благополуччя людей, їх повсякденного життя, повинні бути задокументовані і збережені, оскільки вони будуть представляти цінність для сьогодення і майбутнього", — говорять в архівній службі.

Відзначається, що необхідність і важливість документування даних подій визнана архівістами усього світу і підтримана Міжнародною радою архівів.

 

 



 

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.