Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області збільшать кількість тестів на коронавірус

У нашому регіоні планують тестувати на коронавірус від 2000 до 2500 чоловік щодня.

Додаткове обладнання для проведення тестів на COVID-19 встановлять у Харківському лабцентрі.

Сьогодні в Харківській області на коронавірус тестують від 1100 до 1500 чоловік щодня. За останні два тижні кількість тестів в нашому регіоні збільшилася в два рази. Про це повідомила перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Єгорова-Луценко.

"Більше того, нам говорять, що потрібно ще більше тестів. Для Харківської області, для кількості нашого населення необхідно проводити 2000-25000 тестів. Ми вважаємо, що тестів потрібно проводити стільки, скільки людей звертаються. Найголовніше, щоб всі одужали", — розповіла чиновниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківській області не дозволяють послаблювати карантин

За словами заступника директора департаменту охорони здоров'я ХОДА Геннадія Бондарчука, хворих коронавірусом почали виявляти на ранніх стадіях і їм не потрібне лікування в лікарні.

"Не дивлячись на збільшення кількості досліджень і кількості нових пацієнтів, кількість людей, яким необхідна [госпіталізація — ред.] і які знаходяться на стаціонарному лікуванні, залишається стабільним. Тобто, виявляємо пацієнтів на ранніх етапах захворювання, безсимптомних носіїв, своєчасно починаємо проводити їм лікування і вони не доводять себе до важких форм захворювання, перебувають переважно на амбулаторному лікуванні", — пояснив він.

Чиновник уточнив — в Харківському обласному лабораторному центрі побільшає обладнання, що дозволить збільшити кількість тестів на коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові почали готувати до прийому пацієнтів з COVID-19 лікарні другої хвилі

"На сьогодні лабораторний центр в процесі отримання додаткового обладнання від Міністерства охорони здоров'я, у них є проєкт розширення площ під відведення лабораторій, тому що цим приміщенням необхідні особливі умови. Ця робота ведеться і  найближчим часом, ми сподіваємося, ці роботи будуть завершені", — додав Бондарчук.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.