Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області затримали контрабандиста з іконами з перлів

Зловмисник скуповував культурні цінності по всій Україні і продавав їх за кордон.

Під час обшуку у контрабандиста знайшли 200 старовинних ікон.

Співробітники СБУ припинили в Харківській області контрабанду з України великої кількості культурних цінностей, серед яких — старовинні ікони з натуральних перлів. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник прес-центру спецслужби в регіоні Владислав Абдула.

Слідство встановило, що місцевий житель скуповував ікони по всій Україні і підшукував через інтернет покупців з-за кордону. Їм він незаконно переправляв цінності. Ікони ховав всередині комп'ютерної техніки, а поштові відправлення робили підставні особи.

Було відкрито кримінальне провадження, в рамках якого в липні зафіксували два незаконні відправлення ікон з натуральних перлів до США. Правоохоронці заблокували їх, а цінності вилучили.

"За попередніми висновками експертів, вилучені з відправлень ікони представляють культурну цінність і мають історичне значення. Під час обшуку за місцем проживання фігуранта кримінального провадження в Харкові оперативники і слідчі спецслужби вилучили підготовлені до контрабанди старовинні ікони та докази злочинної діяльності. Правоохоронці ідентифікують близько 200 ікон, знайдених під час обшуку, і законність їх придбання", — повідомив Абдула.

Зловмисник отримав підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15 і ч. 1 ст. 201 (контрабанда) КК України. Правоохоронці шукають можливих спільників контрабандиста.

KHARKIV Today раніше писав про те, що одна з фірм зберігала комплектуючі танкових боєприпасів для відправлення до Росії.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.