Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області в два рази перевищено критерій для послаблення карантину

У нормі повинні бути три критерії для послаблення карантину.

Кількість виявлених випадків COVID-19 перевищено чотири дні поспіль.

Станом на 19 серпня в Харківській області перевищено показник виявлення нових випадків коронавірусу за останні 14 днів. При нормі менше 40 на 100 тисяч населення він становить 89,4, що в 2,2 раза більше. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

Решта критеріїв не перевищено. Охоплення тестуванням за останні сім днів становить 74,2 (повинен бути більше 24 на 100 тисяч населення). Завантаженість ліжок за п'ять днів — теж в нормі (з 14 по 18 серпня менше 50%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків в "жовтій" зоні карантину: що і де посилили

Відзначимо, критерій виявлення нових випадків за останні 14 днів в Харківській області не відповідає вже чотири дні. Причому щодня він зростав — від 83,1 до 89,4. Тільки 15 серпня всі показники були в нормі.

Як писав KHARKIV Today, 12 серпня на засіданні Кабінету міністрів України змінили підхід до визначення рівня захворюваності коронавірусом.

З чотирьох критеріїв, необхідних для ослаблення карантину, залишили три.

Рівень захворюваності тепер вимірюється так:

  • заповненість ліжок — менше 50% (за п'ять днів)
  • середня кількість тестувань методом ПЛР і ІФА має становити не менше 24 на 100 тисяч населення протягом останніх семи днів;
  • об'єднаний критерій (відсоток виявлення з'єднали з динамікою зростання) — рівень нових хворих в адміністративно-територіальних одиницях. Тобто нові випадки за 14 днів на 100 тисяч населення не повинен перевищувати базовий рівень захворюваності — 40 випадків на 100 тисяч населення протягом двох тижнів.

Нагадаємо,станом на 19 серпня в Харківській області виявлено 247 нових випадків коронавірусу, за весь період пандемії - 6607 випадків. За добу після ускладнень від коронавірусу померли ще чотири людини, всього зареєстровано 166 смертей.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.