Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області — спалах коронавірусу серед школярів

Ілюстративне фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Діти захворіли в трьох школах Борівського і Красноградського районів.

За тиждень коронавірусом захворіли 27 учнів і восьмеро вчителів і співробітників шкіл. Через спалах інфекції на дистанційне навчання пішли три школи в Харківській області.

Станом на 19 лютого в Харківській області хворіють коронавірусом 143 школярі. Ще 1988 учнів знаходяться на самоізоляції. Крім того, коронавірус підтверджений у 101 вчителя і співробітника шкіл, на самоізоляцію пішли 94 людини. Минулої п'ятниці, 12 лютого, було 116 хворих школярів і 93 вчителі.

Раніше через коронавірус на дистанційне навчання відправили дві школи у Борівській об'єднаній територіальній громаді, сьогодні закрили школу в Краснограді. Про це повідомила директорка департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Анжеліка Крутова.

"На жаль, так, в Харківській області значно зросла кількість учнів, які захворіли на COVID. Ситуація така критична склалася у Борівській ОТГ, де закрили, перевели на дистанційне навчання дві школи внаслідок того, що значна кількість учнів хворіють або були в контакті з тими, хто захворів", — пояснила Крутова.

Третьою школою, яку закрили через зростання хворих коронавірусом, стала Красноградська. Карантин у всіх трьох школах оголошено на 14 днів. Крутова нагадала, що школу закривають, якщо в контакті з хворим коронавірусом знаходилося більше 50% учнів.

"Такий спалах зараз. Минулого тижня хворіло менше тисячі. Майже вдвічі більше учнів захворіли. Важко сказати, з чим такий спалах пов'язаний, але такий спалах є", — сказала Крутова.

Чиновниця запевнила, що в школах області зараз досить дезинфікуючих засобів і засобів індивідуального захисту, маскового режиму і постійної дезінфекції дотримуються, оскільки всі розуміють, що "працюють в умовах карантину".

Відзначимо, в Харківській області 695 шкіл. Крім трьох вказаних, закрили ще дві школи в Наталинській ОТГ (Красноградський район). Однак причиною став не коронавірус, а погодні умови. Сьогодні, 19 лютого, школярі цієї громади останній день на "дистанційці".

Як писав KHARKIV Today, з вівторка, 16 лютого, учні 5-11 класів Борівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, а також 5, 7 і 9 класу Богуславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів перейшли на дистанційне навчання.

Також на дистанційне навчання відправили позашкільні заклади освіти. У приміщеннях проводять посилену дезінфекцію.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.