Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області привласнили гроші на будівництві майданчика для міні-футболу

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Майданчик для міні-футболу будували в 2018 році. Всі роботи виконати не змогли, але гроші отримали в повному обсязі.

Підозрюваному загрожує до восьми років ув'язнення з позбавленням права обіймати аналогічні посади до трьох років.

Директора фірми підозрюють у привласненні 300 тисяч гривень на будівництві майданчика для міні-футболу в селищі Зачепилівка Харківської області. Про це повідомили в пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Слідчі встановили, що в грудні 2018 року Зачепилівська селищна рада уклала договір з фірмою-підрядником на будівництво майданчика зі штучним покриттям для міні-футболу. Повністю виконати роботи фірма не змогла, але директор в документації цього вказувати не став.

"Директор товариства з обмеженою відповідальністю знаючи, що обсяг фактично виконаних робіт не відповідає умовам укладеного договору, склав і видав завідомо неправдиві офіційні документи. В актах приймання він завищив обсяги виконаних робіт і таким чином заволодів бюджетними коштами на суму майже 300 тисяч гривень", — пояснили в прокуратурі.

Керівнику фірми повідомили про підозру за ч. 2 ст. 366 (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст. 191 (незаконне заволодіння чужим майном, вчинене шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в великих розмірах) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові судитимуть чиновника міськради

Відзначимо, в системі державних закупівель ProZorro Зачепилівською селищною радою опубліковані два тендери на будівництво майданчика для міні-футболу.

В одному купували послугу з будівництва самого майданчика зі штучним покриттям для міні-футболу в Зачепилівці. Це було в грудні 2018 року. Вартість становила 880 796,40 гривні. Фірма, з якою уклали договір, — Інноваційно-виробниче підприємство "АСПО-1" (знаходиться в селі Циркуни, Харківський район). Уповноваженою особою вказано Сергія Поліщука.

Другим тендером купували послугу з будівництва огорожі з освітленням і устаткуванням майданчика зі штучним покриттям для міні-футболу в Зачепилівці, але це було вже в 2019 році. Вартість — 922 230 гривень.

Як писав KHARKIV Today, підрядника судитимуть за привласнення грошей на будівництві амбулаторії в Краснокутському районі. Фірма-підрядник привласнила майже півмільйона гривень під час будівництва амбулаторії в селі Пархомівка (Краснокутський район). Обсяг виконаних робіт і вартість матеріалів завищили, але амбулаторію так і недобудували.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.