Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області партії тягнуть з подачею списків кандидатів в мери і депутати

До вечора, 21 вересня, тільки одна партія подала списки своїх кандидатів до обласної ради.

Харківський міський та обласний виборчі комітети готуються до того, що більшість партій, які братимуть участь в місцевих виборах 2020 року, подадуть списки своїх кандидатів в мери і депутати в останній момент.

До вечора, 21 вересня, в Харківській міській виборчій територіальній комісії — тиша. Поки жодна партія не принесла списки майбутніх кандидатів в депутати Харківської міськради. На думку голови комісії Ольги Мозгової, це не навмисне затягування процесу, а швидше, неготовність.

"У більшості просто не готові документи, тобто, це не навмисне затягування, це просто неготовність. Тому що нові правила, десь щось не до кінця зрозуміли, десь щось недоробили, десь не дуже спрацювали. Багато готували довідку про несудимість і чекали, поки її зроблять, деякі зробили її двічі. Тепер вона не потрібна, але час втрачено. У когось якісь ще там є проблеми. Тому я думаю, що тут ніякого затягування немає, партії працюють у прискореному режимі", — повідомила Мозгова KHARKIV Today.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська область на шостому місці за кількістю виборців, які змінили місце голосування

Опівночі, 24 вересня, — такий термін відведений для подачі документів. Швидше за все, кажуть в ТВК, в ніч з четверга на п'ятницю доведеться працювати.

"Дуже сподіваємося, що понесуть документи хоча б завтра, щоб за три дні, тому що документів багато, перевіряти потрібно буде. Прийняти ми приймемо, а потім перевіряти відразу багато. Так би поступово, а так, ви розумієте, що принесуть відразу багато всього і десь щось, природно, в такому поспіху хтось не помітить, а потім раптом якогось документа немає і часу немає", — каже Мозгова.

Якщо хтось принесе неповний комплект документів 24 вересня, то часу на виправлення помилок просто не буде. У міському виборчкомі штат повністю укомплектований, зараз комісія працює з 9:00 до 18:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку грошову заставу заплатять кандидати на місцевих виборах в Харківській області

У Харківській обласній територіальній виборчій комісії зареєстрували один пакет документів. У суботу принесли списки кандидатів в депутати Харківської облради представники ПП "Блок Світличної "Разом!". У них в списку — 116 чоловік. Документи політсили прийняли, але поки засідання і рішення облвиборчкому по них немає. Голова обласної ТВК Валерія Копоруліна сподівається, що вже завтра інші політичні сили почнуть подавати документи.

"Наївно думати, що принесуть вчасно документи. Дні будуть страшними", —впевнена Копоруліна.

За її словами, згідно із законом партії повинні подати списки кандидатів до півночі, 24 вересня, а комісія буде працювати до тих пір, поки не прийме по всіх пакетах документів рішення в цю ж ніч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже половина харків'ян не знає, коли відбудуться місцеві вибори

Нагадаємо, 19 вересня пройшла партійна конференція "Слуги народу", на якій була представлена п'ятірка до Харківської облради, списку до міськради ще немає. Кандидат в мери від "СН" — Олексій Кучер.

21 вересня презентувала списки в місто і область ПП "Європейська Солідарність". Вони озвучили перші десятки в місто і область, кандидатом в мери від них став Олег Абрамичев.

У понеділок також презентувала п'ятірку до Харківської міськради ПП "Голос". Їх кандидат в мери — Олександра Нарижна.

ОПЗЖ провела партзбори в суботу, 19 вересня, але поки не представила кандидатів.

Партконференція "Блоку Кернеса — Успішній Харків" пройде в середу, 23 вересня

.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.