Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області назвали чотири опорні лікарні для обсервації

Тих, хто приїхав із-за кордону в Харківську область, розмістять в чотирьох лікарнях.

В облраді визначили опорні лікарні для обсервації і розповіли про готовність до боротьби із коронавірусом.

9 квітня на селекторній нараді з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем назвали чотири лікарні в Харківській області, де будуть проходити обсервацію люди, які приїхали із-за кордону в область. Про це повідомили в Харківській обласній раді.

У список увійшли:

  • Міська багатопрофільна лікарня №18;
  • Клінічна лікарня №31;
  • Міський клінічний пологовий будинок №6;
  • Обласний дитячий туберкульозний клінічний санаторій. 

Крім того, в облраді відзвітували про наявність коштів для боротьби із коронавірусом. Так, сьогодні в Харківській області готові 885 ліжок для пацієнтів з коронавірусом і створені 40 мобільних бригад, які зможуть проводити обстеження людей з підозрою на COVID-19.

Однак в усі лікарні, які можуть приймати хворих з коронавірусом (17 лікарень), розподілили лише чотири рентгенівських апарати і п'ять апаратів для проведення ультразвукової діагностики. На це витратили 11,8 мільйона гривень.

З бюджету виділили 2,6 мільйона гривень для фінансового забезпечення установ госпітальної бази, 12 мільйонів гривень — на закупівлю дезінфекційних засобів.

На сьогоднішній день область отримала гуманітарну допомогу: 13, 850 респіраторів, 400 комбінезонів, 1 640 медичних костюмів біозахисту, 25 000 експрес-тестів, 53 набори для виявлення РНК коронавірусу (по 96 обстежень), 490 500 пар медичних рукавиць, 8 239 медичних виробів (ендотрахеальні трубки, вірусобактеріальні фільтри, бахіли, шапочки).

 

Як писав KHARKIV Today, всіх, хто перетне кордон із 7 квітня, відправлять на обсервацію

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.