Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області на хабарі в 20 000 доларів затримали оперативника ДФС

 Фото: ГБР
Таку суму він вимагав від підприємця за закриття кримінального провадження.

Вдома у співробітника Державної фіскальної служби провели обшуки.

Співробітника оперативного управління головного управління ДФС в Харківській області та його спільника затримали за отримання 20 тисяч доларів. Про це повідомили в Держбюро розслідувань.

За їхніми даними, співробітник фіскальної служби вимагав у підприємця гроші за закриття кримінального провадження, пов'язаного з присвоєнням грошей під час підприємницької діяльності.

27 січня за його вимогою підприємець передав гроші посереднику. Останнього і співробітника фіскальної служби затримали за ст. 208 КПК України.

"Проводяться обшуки за місцем роботи та проживання правоохоронця і його спільника. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру і застосування запобіжного заходу", — уточнили в ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підполковника поліції затримали при отриманні хабара в Харківській області

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.